Известие

Collapse
No announcement yet.

Смених си хидравличната помпа сам!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от aleksander nikolaev Покажи съобщение
    Колега обясни ми само как я извади от толкова тясно място дето от нкаде не можеш и пръста си да набуташ че ми е малко трудно да си го обясня? А и магарето от доло е толкова голямо и пречи и картера е издължен назад с още една добавка.Много ми е интересно как си успял?
    Малко е трудно,но се успява за около 4 часа да се смени без да се разкача ангренаж и даже капака му не се сваля.Единствено се маха пистовия ремък и казанчето за хидравличното масло,и от там започваш с два пръста.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
      Малко е трудно,но се успява за около 4 часа да се смени без да се разкача ангренаж и даже капака му не се сваля.Единствено се маха пистовия ремък и казанчето за хидравличното масло,и от там започваш с два пръста.
      Колега при мен не се получава този номер сичко ми е навряно и колекторите смукателните ми пречат имам около 5-6 сантиметра от сяка погледната точка покрай помпата.
      Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Comment

еййй кажи 2 убави думи и за мен де... не та е срам...
        http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
          Първоначално публикувано от DiabL0 Покажи съобщение
          еййй кажи 2 убави думи и за мен де... не та е срам...
          ето и колегата които се включи във разходките за нужните инструменти за осъществяването на трансплантацията за което съм му благодарен.

Comment

Първоначално публикувано от aleksander nikolaev Покажи съобщение
            Колега при мен не се получава този номер сичко ми е навряно и колекторите смукателните ми пречат имам около 5-6 сантиметра от сяка погледната точка покрай помпата.
            Имах впредвид че на 156 съм сменял,ама с това се занимавам.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Сваля се само пистовия ремък. Капака на ангренажа не се сваля . Откача се казанчето. Откача се щангата на двигателя горе(2 болта). Общо са около 10- тина болта Тясно е но става. Дори не се лежи под колата. Помпата се вади нагоре и се монтира в обратния ред. Вдига се на крик и се откача едната гума само за да се освободи и обтегне после пистовия ремък. При моята започнах към 9,30-10 сутринта и в 2 вече се движех с новата помпа.

Колега aleksander nikolaev наистина 250 лв за смяна са много. Явно в този сервиз или не са били наясно как се прави това или нещо са се опитали да те изработят като са ти обяснили колко е трудно и какво трябва да се направи за да се смени за да клекнеш. Виж алтернатор се сменя кофти-. Трябва си канал и там наистина се разкачат двигателя отг тампона и колекторите .
              Last edited by fiore; d.m.y г., 14:33.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Сваля се само пистовия ремък. Капака на ангренажа не се сваля . Откача се казанчето. Откача се щангата на двигателя горе(2 болта). Общо са около 10- тина болта Тясно е но става. Дори не се лежи под колата. Помпата се вади нагоре и се монтира в обратния ред. Вдига се на крик и се откача едната гума само за да се освободи и обтегне после пистовия ремък. При моята започнах към 9,30-10 сутринта и в 2 вече се движех с новата помпа.

Колега aleksander nikolaev наистина 250 лв за смяна са много. Явно в този сервиз или не са били наясно как се прави това или нещо са се опитали да те изработят като са ти обяснили колко е трудно и какво трябва да се направи за да се смени за да клекнеш. Виж алтернатор се сменя кофти-. Трябва си канал и там наистина се разкачат двигателя отг тампона и колекторите .
                За пистовия ремък не е нужно да се откача колелото Аз от горе стягам всичко. С една дълга лула всичко стягам
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Е като не знам и не можах да я извадя по лесния начин я извадих по трудния и пак съм доволен от себе си.На гоф 3 сам правил доста ремонти но няма нищо общо с тази кола такаче съм горд че си я направих сам!Независимо по кой начин.

Comment

Споко. И аз вчера сменях един долен носач 3 часа и половина и на края с чука и с мамата си влезе на мясотото... та сигурно си има пиниз ама... така стана Не ги правим всеки ден тия неща.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      За пистовия ремък не е нужно да се откача колелото Аз от горе стягам всичко. С една дълга лула всичко стягам
                      ето, става все по лесно от първоначално обясненото.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                      X